برای ایجاد پیشرفت در پروژه یکی از موثرترین و مهمترین عوامل داشتن یک کارگاه کامل و همچنین مسئله تجهیز کارگاه مورد نظر است. برای انجام و یا مسئولیت انجام پروژه و یا حتی حضور کم رنگ در فاز اجرایی یک پروژه می توان به راحتی به اهمیت ضرورت تجهیز کارگاه در انجام پروژه برای به نتیجه رسیدن هر چه سریعتر آن پی برد.بهره وری بهتر از منابع، نیروهای کاری و از همه مهمترین بازده کار فرایندهایی هستند که به دنبال یک کارگاه مجهز بوجود می ایند. تجهیز کارگاه تاثیر بسزایی به روی سیر صعودی عملکرد پروژه دارد. کارفرما باید توجه داشته باشد که هیچ وقت بدون در اختیار داشتن یک کارگاه مناسب و تجهیز شده نباید پروژه ای را آغاز کند.
هدایت سیستماتیک به دنبال تجهیز خوب و موثر می آید اما آشفتگی روزمرگی و هدر دادن منابع موجود در کارگاه به دنبال تجهیزات ناقص و نامرتب بوجود می آید.تجهیز کارگاها به عواملی چون نوع پروژه، مقادیر و حجیم بودن، منابع، نوع فعالیت ها و حتی مناطق جغرافیایی متفاوت بستگی دارد. بنابراین تجهیزات یک کارگاه در هر پروژه ای برای خود استثنا و شرایط منحصر به فردی را دارا است. علاوه بر این تجهیز کارگاه فرآیند مستمر در مراحل مختلف اجرای پروژه است و تا پایان پروژه کارگاه درگیر این مساله بود و مدام بایستی خود را بهینه و آپدیت نماید.
برای تجهیز هر کارگاهی با هر نوع هدفی به برخی نکات چون اطلاعات لازمه: که طراحی های فرضی برای تجیهز کارگاه را داراست، طراحی و ایده پردازی (طراحی تجهیز کارگاه با توجه به بودجه زمانی و مالی)، تامین مصالح و منابع ( جور کردن و هماهنگی ابزارآلات مورد نظر)، پیاده سازی و انجام فاز اجرایی (بنا به طرح های داده شده و برنامه ریزی های صورت گرفته شده) ، این مرحله شروع می شود و گردآوری ( به اصطلاح به آن، جمع جور کردن کلیات مراحل می گویند. به منظور بهره مندی بیشتر در موقعیت قرار گرفته و همچنین استفاده های مطلوب دیگر در سایر پروژه ها) لازم است.
کارگاه بعنوان مرکز پشتیبانی انجام پروژه باید هماهنگ با خواسته و نوع پروژه در حال اجرا حتما باید از تجهیزات و امکانات مورد نظر، بهره مند باشد. امر مهم تجهیز کارگاه خواسته و تاخواسته بر توانایی نیروهای کار و همچنین بهره مندی مستمر از منابع پروژه تاثیر پررنگی دارد. در صورتی که طرح و برنامه های مدون اجرایی به خوبی طراحی شده باشند ، تجهیز و سازماندهی کارگاه سریعتر و بهتر پیش می روند. برای تجهیز و سازماندهی کارگاه ، پیمانکار ، کارفرما و مهندسین هر کدام وظایف و تعهدات مربوط به خود را باید انجام دهند.
جهت تجهیز کارگاه در انجام پروژه توجه به اموری چون: انتخاب مکان پشتیبانی نزدیک به فاز اجرایی، انبار کارگاه به منظور تسریع در انجام کارها، راه دسترسی به جهت اتصال جاده به کارگاه، راه انحرافی به جهت سرعت بخشیدن به حمل نقل های مربوطه، ورودی کارگاه به خاطر کنترل واحدهای ورودی و خروجی، راه سرویس به سبب رسیدن به محل احداثی پروژه، محوطه سازی به منظور کاستی سردرگمی، راه ارتباطی به دلیل رسیدن منابع آبی و انرژی و سایر موارد به زمینه اجرایی پروژه نیز ضرورت دارد.